Τατσίδου Βάια


ΒΑΓΙΑ ΤΑΤΣΙΔΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ : +302103626777

EMAIL : vtatsidou@stlaw.eu

 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Εμπορικό Δίκαιο & Δίκαιο Εταιρειών, Μετασχηματισμοί εταιριών, Διεθνείς μεταφορές εμπορευμάτων, Εμπορικές και αστικές αξιώσεις, Σήματα, Οικογενειακό Δίκαιο.

 

ΓΛΩΣΣΕΣ

Ελληνικά, Αγγλικά & Γερμανικά.

 

 

Η Βάγια είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και μέλος του Δικηγορικού Σύλλογου Αθηνών από το 1992. Την περίοδο 1992 έως το Μαιο 2001 εργαζόταν ως συνεργάτης στο Δικηγορικό Γραφείο «Δρυλλεράκης & Συνεργατες», ασχολούμενη αμιγώς με θέματα εμπορικου δικαιου και με τον χειρισμό δικαστικών υποθέσεων του δίκαιου αυτού.

Από το 2001 έως και σήμερα λειτουργεί ένα πλήρως οργανωμένο δικηγορικό γραφείο, ενώ από το 2009 έχει ενώσει τις δυνάμεις της με το γραφείο του Μιχάλη Σεργάκη.

Η Βάγια έχει εμπειρία και εξειδίκευση 26 χρόνων στο εμπορικό δίκαιο (σε όλους τους τύπους εταιρικών μορφών και κυρίως στην Ανώνυμη εταιρία & ΙΚΕ), ενώ έχει χειριστεί σημαντικό αριθμό υποθέσεων εταιρικών μετασχηματισμών (συγχωνεύσεις, απορροφήσεις, μετατροπές, κα).

Επίσης, τα τελευταία 26 χρόνια ασχολείται με τον χειρισμό απαιτήσεων μεγάλων εμπορικών αξιώσεων, χειριζόμενη αυτές τις υποθέσεις και εξωδικαστικά και ενώπιον των δικαστηρίων όλων των βαθμών. Έχει παραστεί, επί θεμάτων εμπορικού δίκαιου (θέματα συμβάσεως εμπορικής αντιπροσωπείας) και ενώπιον του ΔΕΕ στις Βρυξέλλες.

Έχει πάνω από 26 χρόνια εμπειρία και εξειδίκευση στο δίκαιο των διεθνών μεταφορών εμπορευμάτων (οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών) παρέχοντας τόσο ειδικές γνωμοδοτήσεις για σχετικά ζητήματα, όσο και χειριζόμενη μεγάλο αριθμό σχετικών δικαστικών υποθέσεων σε όλους τους βαθμούς.

Η Βάγια έχει πολυετείς συνεργασίες με μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες των κλάδων παροχής διεθνών μεταφορών εμπορευμάτων, διαφημιστικών υπηρεσιών και παραγωγής και εμπορίας βιομηχανικών πρώτων υλών και υλικών, στις οποίες παρέχει νομικές υπηρεσίες σε θέματα εταιρικής γραμματείας, συμβάσεων πάσης φύσεως με συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και απαιτήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Χειρίζεται  πολυάριθμες ποινικές υποθέσεις υψηλού αντικειμένου, οι οποίες σχετίζονται με οικονομικό έγκλημα επί εμπορικών διαφορών και απαιτήσεων δανειστών.